Hoe zorg ik dat mijn rol en aanbod duidelijk wordt?

Ga het gesprek aan

Het beste is het gesprek te voeren met de betreffende programmamanager / projectleider. Is hij/zij niet bereid tot een gesprek, vraag dan of je leidinggevende of iemand uit je netwerk de programmamanager / projectleider kent om vanuit zijn/haar rol een entree te verzorgen.

Benader je gesprekspartner het liefst persoonlijk, of vraag per mail of telefoon een (kort) gesprek aan over je mogelijke bijdrage aan de verandering. Laat je niet verleiden tot een discussie per mail over je betrokkenheid en vraag om een persoonlijk gesprek. 

Deel jouw visie

Communiceren doen we vaak vooral over de verandering. Maar we communiceren ook in de verandering (binnen het veranderteam) en communicatie is een belangrijk onderdeel van het realiseren van de verandering zelf.

Communicatie kan bij verandering dus op drie niveaus een bijdrage leveren:

In ❱ communicatie tussen veranderaars
Over ❱ communicatie over het proces
Als ❱ communicatie als onderdeel van de veranderaanpak 

Tips voor het gesprek

Noem een voorbeeld van een (recente) verandering in jullie organisatie waarin communicatie een waardevolle rol heeft gespeeld. Of juist niet, waardoor het misging.

Bij Wat is de vraag? worden verschillende hulptools genoemd die je kunnen helpen bij dit gesprek. Vergeet ze niet mee te nemen.

Om een waardevolle bijdrage te kunnen leveren vanuit jouw expertise, is het belangrijk dat je met de juiste mensen praat en blijft praten. Het smeden van de juiste coalities is ook in deze fase al belangrijk.